Handicart Nieuwsbrief Herfstnieuws Indien deze email niet goed zichtbaar is,
klik dan hier voor de online versie.
 

Stichting Handicart: mede dankzij u!

Alle golfers spelen met een handicap. Sommige golfers spelen echter met een “dubbele” handicap: voor mindervaliden is golfen een flinke fysieke uitdaging. Stichting Handicart zorgt ervoor dat ook mindervaliden kunnen blijven genieten van de golfsport, door tegen een gereduceerd tarief een golfcart (Handicart) ter beschikking te stellen. Dit is echter alleen mogelijk met de steun van u als mede-golfer, maar ook van uw golfclub. Samen zorgen wij ervoor dat onze mede-golfers van hun geliefde sport kunnen blijven genieten. 

Inmiddels werkt Stichting Handicart samen met 170 golfbanen. 113 banen beschikken over Handicarts die eigendom zijn van Stichting Handicart en 57 banen stellen hun eigen golfcarts ter beschikking aan Handicartpashouders tegen een gereduceerd tarief.

Op heel veel banen worden wedstrijden ten behoeve van onze Stichting gehouden.
Zo organiseerde recentelijk Golfclub de Lingewaelsche een chipwedstrijd, met een opbrengst van ruim € 750,-. Wij zijn natuurlijk enorm blij met dit soort initiatieven! 

Er waren vorig jaar 130 golfbanen die een dergelijk benefiet-toernooi organiseerden met een fantastische opbrengst voor onze Stichting. Dit waren de 'ClubKanjers' van 2018:

Golfclub Het Rijk van Margraten € 4.819,68
Golf Club Almkreek € 3.825,00
Golfclub Welschap € 1.850,00
Golfclub Oude Maas € 1.843,45
Rijsbergse Golfclub De Turfvaert € 1.610,00

"Golfend Nederland is buitengewoon solidair"

Dennis Mulder, de nieuwe consul op de Haagsche Golfvereniging Leeuwenbergh, sprak met Tom Witteveen, bestuurslid van Stichting Handicart. Dennis is onder de indruk van de solidariteit onder golfers: die solidariteit heeft 33 jaar geleden geleid tot een uniek Nederlands initiatief: de oprichting van Stichting Handicart. Verder spraken Dennis en Tom over de toenemende vergrijzing en de jaarlijkse stijging van het aantal mindervalide golfers. Ook de ambitie van de Stichting om altijd en op zoveel mogelijk Nederlandse banen voldoende Handicarts en buggy’s beschikbaar te hebben, was een belangrijk onderwerp van hun gesprek. 
Lees verder: hoe "werkt" Handicart ?
 
 
Spannende finale om Handicart Trofee 2019
Op donderdag 3 oktober was Golfclub Anderstein het decor voor de finale van de Handicart Trofee 2019. Na diverse voorrondes en regiofinales, streden de beste deelnemers om de felbegeerde trofee. Dankzij alle deelnemers aan de Handicart Trofee wordt jaarlijks een flink bedrag opgehaald: in 2018 maar liefst
€ 131.912,42!
Benieuwd naar de winnaars van de Trofee in 2019? 
Klik hier voor het wedstrijdverslag en de complete uitslag. 
 
 
Samenwerking BurgGolf en Stichting Handicart 
Op vrijdag 18 oktober zijn BurgGolf en Stichting Handicart overeengekomen dat vanaf 1 januari 2020 op alle BurgGolf-banen een uniform tarief van € 5,00 gaat gelden voor het gebruik van buggy’s door Handicartpashouders.

BurgGolf zet vanaf die datum alle 44 buggy’s in om het pashouders van Stichting Handicart mogelijk te maken te blijven golfen. Hiermee volgt BurgGolf de regeling die wij hebben afgesproken met de banen waar wij buggy’s huren. 

Het tarief bedraagt € 5,00, ongeacht of de buggy door één of twee pashouders wordt gebruikt. Is de mede-passagier een niet-pashouder, dan geldt een tarief van €5,00 voor de pashouder en € 10,00 voor de niet-pashouder. 
 

Wij zijn erg blij met deze nieuwe overeenkomst.  Hierdoor wordt in 2020 bijna op elke baan in Nederland hetzelfde uniforme tarief gehanteerd voor de huur van buggy's op banen waar geen Handicarts staan.
 
Twee nieuwe Handicarts in Amsterdam

Dankzij een anonieme, gulle gever konden wij twee nieuwe Handicarts plaatsen bij de Amsterdamse Golf Club.
Lees verder
 
 
Stichting Handicart bedankt... 
Onze Stichting kan niet bestaan zonder de steun van onze pashouders, donateurs en de golfbanen. Een paar van die golfbanen verdienen het om eens in het zonnetje gezet te worden. De komende tijd zullen wij op onze social media-kanalen een aantal golfbanen onder de aandacht brengen, te beginnen met Golfclub Anderstein en Golfclub De Merwelanden. Beide banen zijn al vanaf het begin trouwe supporters van Stichting Handicart. Ook liepen zij voorop in de ondersteuning van de ontwikkeling van MijnHandicart. Kortom: hoog tijd om deze clubs de erkenning te geven die zij verdienen!
 
 
Mooi initatief in Drenthe
RTV Drenthe maakte een mooi item over golfen met een 'dubbele handicap' op Golfclub de Semslanden. Hulde voor dit unieke programma en de inspanningen van deze club!
Lees hier het artikel of bekijk de video. 
 
© Copyright 2019
Afmelden | Contact | Disclaimer
Linkedin Facebook Twitter